AnasayfaBilgisayarProgramlama › Veri Depolamada Çeviklik Hayatımıza Girecek

Veri Depolamada Çeviklik Hayatımıza Girecek

2014 yılı boyunca oldukça hızlı bir gelişim gösteren kurumsal IT altyapısındaki yeni nesil veri merkezi modeline geçişle pek çok avantaj iş dünyasında kendini göstermeye başlamıştır. Büyük bir hız ve depolama güvenliği sağlayan bu yöntemler ve teni nesi veri merkezlerindeki depolama gelecekte hayati bir önem kazanacak. Bu konuda pek çok öngörü bulunmaktadır. İşte bunlardan bazıları!

Bulut Taşımaları ve Disklerin Ortadan Kalkması

                Yerleşik veri merkezi depolamaları dışında kalan trendler büyük bir hızla bulutla taşınmaya yöneliktir. Gelecekte ise bulut dışındaki alanlarda daha hızlı da olsa depolama ölçeklendirilebilen, tahmin edilebilir performans ve kapasiteye sahip sanal ve bulut ortamları isteyen kişilerin hedefinde olacağı düşünülmektedir.

Flash disk kullanımı normal disklere oranla 10 kat daha fazla performans sunmaları ve taşıma kolaylığı ile artış göstermiştir, bu yıl içerisinde de yine büyük bir artış göstereceği düşünülmektedir. Gelecekteki kullanıma yönelik tahminler ise disklerin tamamen soğuk depolama seviyesine düşürene kadar devam edeceği yönündedir. Bunun yanı sıra ise tutarsız performansları ve sürekli olarak flash katman ekleme ihtiyacıyla iş dünyasında sorunlar yaşanacağı da düşünülmektedir.

veri depolama

 

Gelecekteki Yedekleme Sistemi

Dinamik sanal ve bulut ortamlarının standart bir hal almasıyla yedeklemeler artık her uygulama için elle denetlenmesi ve yapılandırılması gereken bir iş haline gelmiştir. Buna bağlı olarak da yıl içerisinde firmaların depolama altyapılarını kurtarmalarına yönelik kontrollerden geçirmeleri sık sık gündeme gelecektir.

Depolama işlemleri sırasındaki en büyük giderlerden biri de insanlardır. İş dünyasında depolamayı düzgün bir biçimde yönetebilecek olan çalışanlarla beraber iş yürütmek gerekmektedir. 2015 ve sonrasında depolamanın genişleyebilmesi için kurumların depolamayı yönetebilmeleri için bu konuda oldukça iyi olması gerekmektedir. Bu konuda ise bulut altyapıları ve otomasyonlar devreye girecektir.

Yazar : Güçnar

1986 yılında doğdum. 1999 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştım. 2003 yılında ilk Pc'me sahip olduktan sonra oyunlardan çok internet ilgimi çekti. Şimdi hobi olarak açtığım blog'ta sizin güncel bilgiler paylaşıyorum..

Yorum Yazarken DiKKAT !;

Bak genç seni uyarıyorum. Eğer sen şu kaliteli ve güncel blogumu saçma sapan spam,reklam ve türevi gibi şeyler ile dolduracaksan hiç zahmet etme. Onaylamayacağım. Bedava backlink kazanacağım diye havalara da girme. Özet konuyla alakasız yorumlar silinir. Hadi şimdi güle güle

1 Yorum.[Yorum yazın]

  1. Veri depolama servisleri, bence tamam gerekli bir uygulama fakat o kadarda gerekli olduğunu düşünmüyorum.. yani senin benim gibi kullanıcılara ne faydası var ki sadece büyük firmalar kullanabileceğini düşünüyorum..

Yorum yazın

Yorum yazarken şu HTML kodlarını kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>