AnasayfaWordPress › WordPress Site Hızlandırma Teknikleri

WordPress Site Hızlandırma Teknikleri

wp site hızlandırma

WordPress siteler günümüz teknolojisinde en çok tercih edilen site türüdür. Bu site türüyle çok kolay ve rahat bir şekilde sitenizi kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak WordPress tabanlı web siteleriniz diğer web siteleri gibi zamanla yavaş çalışan bir hale gelmeye başlayabilir ve bu yavaş çalışma şekli bir süreden sonra web sayfanıza zarar vermeye başlar.

WordPress siteniz artık çok yavaş çalışıyor ve siz sitenizden memnun değilseniz bunun için birkaç tavsiye verebiliriz. Örneğin son sürüm olan WordPress türünü kullanmaya çalışın unutmayın ki WordPress siteleri her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor bunun için çıkan en yeni sürümle çalışmayı deneyin. Bir diğer WordPress sitelerini hızlandırma şekli olarak WordPress sitelerinizde bulunan veri tabanlarını onarın ve optimize edin çünkü optimize edilmeyen indexler zamanla performans sorununa yol açabilir bu da yavaş çalışmasına neden olur.

WordPress sitelerinizi hızlandırmanın bir diğer yolu da eklentilerini kontrol etmenizden geçer. İyi yazılmış olan WordPress eklentileri sitenizi fazla kasmaz ve siteniz hızlı çalışmaya başlar. Dosyalarınızı sıkıştırın bunun için scripts gzip eklentisini kullanmanızda fayda var. Bu eklenti CSS dosyalarınızın sıkıştırılması için gerekli olan ve kullanılan bir eklentidir bu sıkıştırma sayesinde sitenizi çok rahat bir şekilde hızlandırabilirsiniz. Son olarak diyebileceğimiz w3 total cache eklentisidir, bu bahsettiğimiz eklenti sayesinde binlerce sorguyu çalıştıran WordPress yazılımlarını çok rahat ve kolay bir şekilde hızlandırabilirsiniz.

Unutmayın ki sitenizin hızının seo açısından büyük bir önemi vardır. Google amcamız ve diğer arama motorları hızlı web sitelerini severler.


wordpress-hızlandırma

Yazar : Güçnar

1986 yılında doğdum. 1999 yılında bilgisayar ve internet ile tanıştım. 2003 yılında ilk Pc'me sahip olduktan sonra oyunlardan çok internet ilgimi çekti. Şimdi hobi olarak açtığım blog'ta sizin güncel bilgiler paylaşıyorum..

Yorum Yazarken DiKKAT !;

Bak genç seni uyarıyorum. Eğer sen şu kaliteli ve güncel blogumu saçma sapan spam,reklam ve türevi gibi şeyler ile dolduracaksan hiç zahmet etme. Onaylamayacağım. Bedava backlink kazanacağım diye havalara da girme. Özet konuyla alakasız yorumlar silinir. Hadi şimdi güle güle

14 Yorum.[Yorum yazın]

  1. Hayrettin Sevener

    Çok yararlı bir makale olmuş, işime çok yarayacak. Teşekkürler.

  2. WordPress dünyanın en büyük açık kaynak yazılımı ve bunun Googleninde seviyor olması herkesin işine geliyor tabi.. ama bence açık kaynaktan olmasından faydalanıp herkesin bunu alıp kişiselleştirmesi yoluyla program dahada çok geliştirilebilir. Eklentiden dolayı yavaşlıklar çözüme kavuşturrula bilir.

  3. Yukarıda yorum yapan arkadaşa kesinlikle katılıyor.. Türk yazılımcılar elini taşın altına hiç koymuyor kamu adına hiç bir yazılım yapan ve geliştiren yok.. ya yapsınlar mutlaka geliştirecekler çıkar ama işte yapan yok..

  4. Tamam seo açısından önemli bir konu fakat çookk üst düzey bi önemi olduğunu düşünmüyorum. Sitenizin hızı insanları sıkmıcak derecede olsun bana göre yeter. bu tamamen kendi düşüncem..

  5. CamterRITA

    bu yazılarınızın devamı bekliyoruz uzun aralar veriyorsunuz yazmaya baya faydalanıyoruz makaleleriniz den teşekkürler.

  6. Abdullah Yazgan

    Tamam faydalı bir yazı olmuş ama başlangıçtakiler için faydalı bilgiler daha profosyonel bilgilerde paylaşırsanız mutlu oluruz..

  7. Ben ne yaparsam yapim beceremedim şu hızlandırma olayını sanırım eklentileri düzgün kurmayı başaramıyorum sizin yazdıklarınızıda deniyecem..

  8. WordPress çok basit görünse de çok karmaşık aslında. karmaşık olmasının sebebi açık kaynak olmasından dolayı hep daha fazla geliştirilebilineceği düşünülüyor.. buda bizleri çıkmaza sokuyor maleseft:)

  9. Ben ne yaparsam yapim sitem hızlanmıyor. WordPress olmasına rağmen hız testleri çok düşük çıkıyor bana yardımcı olur musunuz?

  10. seo için kullanılan bir takım eklentiler malesef wp yi yavaşlatıyor.. sadece bunlarda diğil kullandığınız sunucudaki başka sitelerin yoğunluğu bile wpde yavaşlama sorununa neden olabilir

  11. sunucunuzun içine resim yüklemeyin resimleri başka yerden çekin hız farkını göreceksiniz..

  12. faydalı bilgiler vermişsiniz wp hızlandırma konusunda fakat biraz daha detay olsaydı daha iyi olurdu bence

  13. faydalı bir makale olmuş teşekkürler

  14. bize böyle şeylerle gelin güzel çalışma olmuş. wordpress hızlandırma ile alakalı daha geniz yazılarda bekliyoruz

Yorum yazın

Yorum yazarken şu HTML kodlarını kullanabilirsiniz:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>